Kick-off Wijpark

11 augustus 2021

Op maandag 20 september vindt er op het Dr. Wibautplein een kick-off evenement plaats. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je als geïnteresseerde kennis komen maken met het WIJpark team, vragen stellen en/of meedenken over verschillende onderwerpen, zoals de inrichting van de openbare ruimte. 

In de toekomst is op het Dr. Wibautplein veel ruimte voor openbaar groen en een park dat samen met de buurt zal worden ingericht. In het project Wijpark, zoals het plan gaat heten, komen naast de ongeveer 140 woningen volop centrale plekken waar je elkaar kunt ontmoeten. De woningen die er gebouwd worden zijn een mix van huur- en koop. Er is ruimte voor veel verschillende woningzoekenden, zoals starters, jonge gezinnen met één of meer kinderen en senioren. Verder wordt er een ondergrondse parkeergarage gebouwd en er is een zogenaamd multifield, een sportveld waar meerdere sporten kunnen worden gespeeld. De exacte invulling hiervan wordt met de buurtbewoners nog onderzocht.

Op dit moment is het team van Wijpark druk bezig met alle procedures rond het bestemmingsplan en het aanvragen en verkrijgen van de juiste vergunningen. De verwachting is nu dat er in 2023 kan worden begonnen met de bouw van dit nieuw stukje Nieuwland.